Poista välimuisti

Mikä on välimuisti?

Välimuisti on tallennusalue, johon usein käytetyt tiedot tallennetaan väliaikaisesti, jotta niihin päästään nopeammin käsiksi. Tietokoneessasi nämä ovat väliaikaisia Internet-tiedostoja.

Miksi välimuisti on hyvä tyhjentää?

Voi käydä niin, että näet yhä vanhan version verkkosivusta, vaikka sivu on jo päivitetty. Sivun uudelleen lataaminen (päivittäminen) ei onnistu. Selain hakee silloin sivun tietokoneen välimuistista ja näyttää vanhan version. Tyhjentämällä kaikki välimuistitiedostot sivusto hakee uusimman version palvelimelta, jolloin näet jälleen ajankohtaiset tiedot tietokoneellasi.

iPhone/iPad

Vaihe 1. Avaa iPhonessa tai tabletissa iPadissa Chrome-sovellus.
Vaihe 2. Napsauta alareunassa olevaa Lisää-painiketta.
Vaihe 3. Valitse Tyhjennä historia.
Varmista, että Evästeet, Sivuston tiedot ja Välimuistiin tallennetut kuvat ja asiakirjat ovat valittuna.
Vaihe 4. Napsauta Tyhjennä historia

Android

Vaihe 1. Avaa Android-puhelimessa tai -tabletissa Chrome-sovellus.
Vaihe 2. Napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää.
Vaihe 3. Napsauta Tyhjennä historia
Varmista, että Evästeet, Sivuston tiedot ja Välimuistissa olevat kuvat ja asiakirjat on valittuna.
Vaihe 4. Napsauta Tyhjennä historia